Acordarea concediului de crestere a copilului

Filed in Concediul Maternal , Indemnizatie Crestere Copil 0 comments
Legislaţia privind concediul pentru creşterea copilului s-a schimbat de cinci ori de la introducerea ei, punînd mari probleme de întelegere atît pentru autorităţi cît şi pentru cei care beneficiază de aceste drepturi.

Multe mămici au probleme cu angajatorii, care la rîndul lor au probleme în aplicarea modificărilor repetate privind concediul pentru cresterea copilului.

Astfel, în februarie 2003, guvernul a emis o ordonanţa prin care limita plata concediului de creştere a copilului la 4.8 milioane lei, indiferent de contribuţia la asigurările sociale.

Pînă la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe se aplica Legea 19/2000, conform căreia în urma plăţii unei cotizaţii maxime timp de 6 luni, se puteau obţine pîna la 850$ pe lună timp de 2 ani pentru creşterea copilului.


Ordonanţa 9/2003, este la rîndul ei modificată, iar aplicabilitatea ei este limitată doar la femeile care încep să plătească contribuţia la asigurările sociale după 15 aprilie 2003.

În decembrie 2003, apare o altă modificare, care repune în drepturi Ordonanţa 9/2003, pentru ca în prima zi de lucru din 2004, în 5 ianuarie, prin legea 577 să se modifice iar ordonanţa, stabilindu-se aplicabilitatea acesteia numai pentru cei care au intrat în sistemul asigurărilor sociale după martie 2003.
În 21 ianuarie 2004, se face o altă modificare, prin care orice persoană care a devenit mamă după 1 ianuarie 2004, primeşte o sumă fixă de 6.5 milioane lei, indiferent de contribuţia la asigurările sociale.În prezent, cuantumul brut lunar al acestei indemnizaţii este de 7.830.000 lei, reprezentând 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2005.
Stagiul de cotizare necesar stabilirii si acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani este de cel putin 10 luni în ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, indiferent de data de la care solicitantul a devenit asigurat al sistemului public de pensii.
Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acordă numai după efectuarea a cel puţin 42 de zile din concediul de lăuzie. Această dispoziţie este aplicabilă asiguraţilor care solicită concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului începând cu data de 8 ianuarie 2004, data intrarii în vigoare a Legii nr. 577/2003. În cazul asiguratilor care au adoptat, au fost numiti tutore perioada ce corespunde stagiului de cotizare se stabileste de la data la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, s-a instituit tutela sau plasamentul, conform legii. Ca atare, în vederea acordarii concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, acestor asigurati nu le sunt aplicabile prevederile referitoare la obligativitatea efectuarii celor 42 de zile din concediul de lauzie.
In situatia în care naşterea se produce înainte de termen,din stagiul de cotizare necesar de 10 luni se scade perioada cuprinsa între data nasterii copilului şi data prezumata a naşterii, certificata de medicul de specialitate.

In acest fel o nastere prematura nu va afecta drepturile mamei la concediul si indemnizatie de crestere a copilui.De acest concediu si indemnizatie poate sa beneficieze atat mama cat si tatal copilului, cu conditia ca cel care va fi beneficiarul concediului, sa aiba perioada de cotizare de cel putin 10 luni. Însă dacă mama beneficiază de indemnizaţie pentru maternitate, tatal, în urma optiunii, poate solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, numai dupa împlinirea a 42 de zile de la data nasterii, respectiv din a 43 a zi de la data nasterii copilului, cu respectarea conditiei privind stagiul de cotizare. Potrivit prevederilor art. 42 din Legea nr. 571/2003

Codul fiscal, veniturile sub forma de indemnizatie pentru maternitate nu se impoziteaza.
  • În consecinta, drepturile banesti de acest gen indiferent nu se vor mai impozita.
În situatia în care mama nu este asigurata în sistemul public sau nu beneficiaza de concediu de maternitate, tatal poate solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului imediat dupa nasterea acestuia, fara a fi necesar a se parcurge cele 42 de zile.
Continuarea –> AICI
Posted by Admin   @   9 October 2007 0 comments

Share This Post

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

0 Comments

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Leave a Comment

Previous Post
«
Next Post
»
Delighted Black designed by Christian Myspace In conjunction with Ping Services   |   French Teacher Jobs   |   Maths Teacher Jobs