Raspunderea penala

Filed in CODUL MUNCII 2007 0 comments

Art. 277. – Neexecutarea unei hotărâri judecătoresti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Art. 278. – Neexecutarea unei hotărâri judecătoresti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.

Art. 279. – (1) În cazul infractiunilor prevăzute la art. 277 si 278 actiunea penală se pune în miscare la plângerea persoanei vătămate.(2) Împăcarea părtilor înlătură răspunderea penală.

Art. 280. – Abrogat-

Art. 2801. – Încadrarea în muncă a minorilor cu nerespectarea conditiilor legale de vârstă sau folosirea acestora pentru prestarea unor activităti cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Sursa: Monitorul Oficial

Posted by Admin   @   13 October 2007 0 comments

Share This Post

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

0 Comments

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Leave a Comment

Previous Post
«
Next Post
»
Delighted Black designed by Christian Myspace In conjunction with Ping Services   |   French Teacher Jobs   |   Maths Teacher Jobs