Motoscutere – Motociclete

Filed in Codul Rutier al Romaniei 2007 , Legislatia conducatorilor de mopede-motociclete , Legislatia rutiera 2007 0 comments
Acte necesare conducatorilor de mopede
Lucrătorii Politiei Rutiere atrag atentia cu privire la conditiile în care poate fi condus un asemenea vehicul. Astfel, conform legislatiei în vigoare, persoanele care nu posedă permis de conducere pot conduce, pe drumurile publice, mopede, numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de legislatie rutieră în cadrul unei unităti autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.
Mopedul este vehiculul cu două, trei sau patru roti, a cărui viteză maximă prin constructie nu depăseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scînteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăseste 50 cm cubi sau cu un alt motor cu ardere internă, ori, după caz, electric, a cărui putere nominală este de cel mult 4 KW.
Pe timpul circulatiei pe drumurile publice, conducătorii de mopede sînt obligati să aibă asupra lor actul de identitate, certificatul de absolvire a cursurilor de legislatie rutieră si certificatul de înregistrare a vehiculului.
Nerespectarea acestor obligatii se sanctionează cu amendă contraventională cuprinsă între 234 si 312 ron. În aceste conditii, lucrătorii Politiei Rutiere îi sfătuieste pe conducătorii de mopede să urmeze cursul de legislatie rutieră, organizat de scolile de soferi autorizate, în vederea obtinerii certificatului care să le permită conducerea unor asemenea vehicule pe drumurile publice.
Posted by Admin   @   19 October 2007 0 comments

Share This Post

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

0 Comments

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Leave a Comment

Previous Post
«
Next Post
»
Delighted Black designed by Christian Myspace In conjunction with Ping Services   |   French Teacher Jobs   |   Maths Teacher Jobs