Calendar fiscal 2008

Filed in CODUL FISCAL 2007 , CODUL FISCAL 2008 0 comments

Vreţi să ştiţi care sunt datele până la care puteţi plăti fără penalizări taxele şi impozitele locale sau pe cele de la secţia financiară?

Consultaţi calendarul fiscal pentru 2008.

Calendarul fiscal 2008 se adresează celor care au o locuinţă, o maşină sau românilor care obţin bani din contracte de comision, din închirieri de locuinţe, dar şi persoanelor care lucrează ca liberi profesionişti sau care au venituri din alte activităţi comerciale.

TAXE LOCALE. Primăriile percep taxe pentru toţi proprietarii de locuinţe şi terenuri intravilane sau extravilane. De asemenea, şi posesorii de autovehicule, rulote, bărci cu motor ori fără motor sau de locuri de parcare şi garaje plătesc taxe locale.

Vestea bună este că aceste impozite nu se vor majora în acest an, deci oamenii pot să-şi dimensioneze bugetul la nivelul anului trecut. Plata taxelor locale se poate face fără majorări, în două tranşe, până la 31 martie, respectiv 30 septembrie. Însă, cei care achită până la 31 martie toată suma datorată pentru anul 2008 vor beneficia de o reducere care depinde de la localitate la localitate.

Consiliile locale din primării pot face reduceri până la maxim 10% din impozit pentru persoanele care plătesc anticipat toată suma până la 31 martie.

În Bucureşti, reducerea este de 7%, la fel ca şi anul trecut. Taxele locale se pot plăti la direcţia de impozite şi taxe locale din primării, precum şi la unităţile CEC sau la oficiile poştale din toată ţara.

ACTIVITÅŢI INDEPENDENTE. Românii care obţin venituri din activităţi independente impuse pe bază de normă de venit – notari, avocaţi, evaluatori, artişti etc. – au obligaţia să depună declaraţiile privind veniturile realizate până la 15 mai. Însă, cei care opteză pentru determinarea venitului net în sistem real trebuie să anunţe acest lucru la Administraţia Financiară unde sunt arondaţi până la 31 ianuarie.Opţiunea este valabilă timp de doi ani. Aceeaşi procedură trebuie urmată şi de persoanele care obţin bani din drepturi de proprietate intelectuală, precum şi de cei care care cultivă şi vând flori, legume, ciuperci şi de către fermierii care obţin venituri din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole sau din alte activităţi similare celor considerate activităţi agricole. Cererile se fac la secţia financiară unde contribuabilul este arondat şi tot aici se fac şi plăţile. Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente cu excepţia impozitului pe venituri din arendare şi a veniturilor din activităţi agricole trebuie să realizeze plăţile la datele de 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie şi 15 decembrie. Persoanele care realizează venituri din activităţi agricole trebuie să achite impozitul în două tranşe, respectiv 1 septembrie şi 15 noiembrie. Pentru mai multe amănunte sau pentru vizionarea şi descărcarea formularelor, accesaţi site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la adresa http://anaf.mfinante.ro/wps/portal.VENITURI SUPLIMENTARE. Proprietarii care închiriază locuinţe, terenuri, spaţii comerciale şi industriale trebuie să meargă la secţiile financiare unde sunt arondaţi şi să depună declaraţiile privind veniturile realizate până la 15 mai. Însă, cei care doresc să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real trebuie să anunţe acest lucru la Administraţia Financiară unde sunt arondaţi până la 31 ianuarie. Plăţile se fac trimestrial până la 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie şi 15 decembrie.

Posted by Admin   @   8 January 2008 0 comments

Share This Post

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

0 Comments

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Leave a Comment

Previous Post
«
Next Post
»
Delighted Black designed by Christian Myspace In conjunction with Ping Services   |   French Teacher Jobs   |   Maths Teacher Jobs