IMPOZITUL PE VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR 2008

Filed in CODUL FISCAL 2007 , CODUL FISCAL 2008 , Codul Comercial , IMPOZITE 2008 , TAXE 0 comments

Determinarea proportiei de 50% a veniturilor din consultanta si management în total venituri;

Încadrarea în categoria veniturilor din consultanta si management se efectueaza prin analizarea contractelor încheiate.

Determinarea impozitului pe profit 2008 în cazul în care, în cursul anului, o microîntreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 de euro.

În situatia în care, în cursul anului fiscal, o întreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 de euro sau depasesc proportia de 50% de venituri realizate din consultanta sau management, aceasta datoreaza impozit pe profit începând cu trimestrul în care limita a fost depasita, luându-se în calcul veniturile si cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal 2008.

Pentru impozitul pe veniturile nerezidentilor:

-Se introduce obligativitatea nerezidentilor care înregistreaza câstiguri din transferul titlurilor de participare la o persoana juridica româna sa îsi desemneze în România un reprezentant/împuternicit pentru a-si indeplini obligatiile fiscale 2008

-S-a acordat posibilitatea nerezidentilor de a prezenta în perioada de prescriptie certificatul de rezidenta fiscala.S-au clarificat notiunile de “sediu permanent” si “redevente” conform principiilor si tehnicilor OECD.

IMPOZITUL PE VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR 2008

Posted by Admin   @   18 January 2008 0 comments

Share This Post

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

0 Comments

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Leave a Comment

Previous Post
«
Next Post
»
Delighted Black designed by Christian Myspace In conjunction with Ping Services   |   French Teacher Jobs   |   Maths Teacher Jobs