Modificarile Codului Penal 2008

Filed in CODUL DE PROCEDURA PENALA 2008 , CODUL PENAL 2008 , Codul Penal , Legislatie 2008 , Noutati legislative 2008 0 comments

Modificarile Codului Penal ar influenta negativ anchetele

Definitie Comisia Europeana – este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu.In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.

Comisia Europeana a facut public, luni, raportul intermediar referitor la progresele Romaniei in privinta reformei in justitie .

CODUL PENAL 2008 – Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala; raport scris in care sunt consemnate punctele de vedere ale expertului cu privire la obiectul expertizei.

CODUL PENAL 2008 - Unul dintre aspectele evidentiate in raportul CE se refera la modificarile adoptate, in octombrie 2007, de catre Parlament, in privinta Codului Penal si a Codului de procedura penala. In opinia Comisiei Europene, daca vor fi promulgate, aceste modificari ar afecta substantial negativ eficienta anchetelor penale.

CODUL PENAL 2008 - Modificarile ar afecta, de asemenea, “anchetele comune impreuna cu statele membre, lupta impotriva terorismului si urmarirea in justitie a criminalitatii transfrontaliere”, se mai subliniaza in raport .

CODUL PENAL 2008 – Legea privind modificarile Codului de procedura penala nu a fost inca promulgata de presedinte, care a trimis-o spre reexaminare Parlamentului. Legea modifica semnificativ cadrul legislativ pentru anchetarea si urmarirea in justitie a proceselor penale.

CODUL PENAL 2008 - Legea prevede, intre altele, limitarea urmaririi penale, in principiu, la 6 luni, precum si autorizarea perchezitionarii, interceptarii sau inregistrarii comunicatiilor doar cu informarea prealabila a suspectului, iar frauda inferioara pragului de 9 milioane de euro ar fi considerata infractiune minora, cu o sanctiune maxima de 5 ani de inchisoare.

Totodata, raportul Comisiei Europene subliniaza eforturile Romaniei in vederea remedierii deficientelor care impiedica aplicarea eficace a legislatiei, a politicilor si programelor europene.

Cu toate acestea, Executivul european sustine ca, in anumite domenii cheie, cum ar fi lupta impotriva coruptiei, Romania nu a inregistrat rezultate notabile

CODUL PENAL, CODUL PENAL 2008

CODUL DE PROCEDURA PENALA 2008,Legislatie 2008, Noutati legislative 2008

Posted by Admin   @   6 February 2008 0 comments

Share This Post

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

0 Comments

No comments yet. Be the first to leave a comment !
Leave a Comment

Previous Post
«
Next Post
»
Delighted Black designed by Christian Myspace In conjunction with Ping Services   |   French Teacher Jobs   |   Maths Teacher Jobs